ENERGETSKA IZKAZNICA

Energetska izkaznica je javna listina s podatki o energetski učinkovitosti stavbe in priporočili za povečanje energetske učinkovitosti.
Namenjena je kupcu oziroma najemniku nepremičnine. Podatki na izkaznici mu povedo, kako energetsko učinkovita je nepremičnina ki jo kupuje oziroma najema in tako ščiti kupca, da ne bi ta kupoval nepremičnine brez ustrezne informacije o njenem energetskem stanju. Sestavni del energetske izkaznice so tudi priporočila o energetsko učinkovitih ukrepih.

Pomembne informacije:

  • Energetsko izkaznico izdelujejo neodvisni strokovnjaki na zahtevo stranke.

  • Pri izdelavi je treba upoštevati metodologijo izračuna, ki jo opredeli Pravilnik o metodologiji izdelave in izdaji energetskih izkaznic stavb.

  • Veljavnost izkaznice je 10 let. Če se energetska učinkovitost stavbe spremeni, lahko stranka zaprosi za izdajo nove energetske izkaznice pred potekom 10 let, kar je še posebej priporočljivo, če je bila stavba energetsko sanirana.

  • Posamezna stavba ali njen del ne more imeti dveh ali več veljavnih izkaznic (javna listina). V stavbah z več posameznimi deli se energetsko izkaznico izda za celotno stavbo, izkaznico se lahko izda tudi za posamezni del stavbe. Če je energetska izkaznica izdana za celo stavbo in za posamezni del te stavbe, se za veljavno energetsko izkaznico upošteva energetska izkaznica, izdana za celotno stavbo.

  • Energetska izkaznica mora vsebovati referenčne podatke, ki omogočajo primerjavo in oceno energetske učinkovitosti stavbe. Priložena morajo biti tudi priporočila za stroškovno učinkovite izboljšave energetske učinkovitosti, razen če gre za novozgrajene stavbe ali oddajo v najem.

Priporočila za stroškovno učinkovite izboljšave energetske učinkovitosti so sestavni del energetske izkaznice za obstoječo stavbo, razen v primeru najema stavbe. Priporočila se podajo v obliki generičnih priporočenih ukrepov za obravnavano vrsto stavbe v skladu s pravili stroke in stanjem tehnike.

Izdelujemo energetske izkaznice za vse vrste stavb, večinoma na območju Ljubljane in Novega mesta z okolico, ter tudi drugod po Sloveniji.

Izdelanih imamo že več kot 300 izkaznic po vsej Sloveniji, katere in koliko si lahko ogledate v zavihku REFERENCE.

KVALITETA, HITROST in UGODNA CENA so razlog, zakaj se zadovoljne stranke vračajo in nas priporočajo tudi drugim. Prepričajte se tudi sami in pošljite POVPRAŠEVANJE tudi vi.

Kaj je energetska izkaznica?

Energetska izkaznica je javna listina s podatki o energetski učinkovitosti stavbe s priporočili za povečanje energetske učinkovitosti.

VRSTE ENERGETSKIH IZKAZNIC
KDO JO POTREBUJE
KDAJ JE NE POTREBUJETE
GLOBE

naročilo izdelave energetske izkaznice

Kako do energetske izkaznice?

Energetsko izkaznico lahko naročite tako, da nas pokličete ali nam pošljete elektronsko sporočilo na:

041 763 786

ter nam zaupate vaše in podatke o nepremičnini. Dogovorili se bomo za ogled, izdelavo ter rok za izdajo izkaznice. Prepričajte se, zakaj nam je zaupalo že toliko zadovoljnih strank!

nazaj na vrh energetskih izkaznic