ENERGETSKA IZKAZNICA

KAJ JE ENERGETSKA IZKANICA

Energetska izkaznica je javna listina s podatki o energetski učinkovitosti stavbe in priporočili za povečanje energetske učinkovitosti.
Namenjena je kupcu oziroma najemniku nepremičnine, saj mu podatki na izkaznici povedo, kako energetsko učinkovita je nepremičnina ki jo kupuje oziroma najema in kateri so stroškovno učinkoviti ukrepi za izboljšanje energetske učinkovitosti stavbe z okvirnimi vračilnimi dobami investicij.

Stavbe se na energetski izkaznici razvrščajo v energetske razrede glede na letno potrebo po toploti za ogrevanje stavbe na enoto uporabne površine stavbe. Nižji je energetski razred, bolj energetsko učinkovita stavba je.

Veljavnost izkaznice je 10 let. Če se energetska učinkovitost stavbe spremeni, lahko stranka zaprosi za izdajo nove energetske izkaznice pred potekom 10 let, kar je še posebej priporočljivo, če je bila stavba energetsko sanirana.

Energetsko izkaznico izdelujejo neodvisni strokovnjaki na zahtevo stranke.

Posamezna stavba ali njen del ne more imeti dveh ali več veljavnih izkaznic (javna listina). V stavbah z več posameznimi deli se energetsko izkaznico izda za celotno stavbo, izkaznico se lahko izda tudi za posamezni del stavbe. Če je energetska izkaznica izdana za celo stavbo in za posamezni del te stavbe, se za veljavno energetsko izkaznico upošteva energetska izkaznica, izdana za celotno stavbo.

Izdelujemo energetske izkaznice za vse vrste stavb, večinoma na območju Ljubljane z okolico, Posavja, Gorenjske in Novega mesta z okolico, ter tudi drugod po Sloveniji.

Izdelanih imamo že več kot 1000 izkaznic po vsej Sloveniji, nekatere in koliko si lahko ogledate v zavihku REFERENCE.

KVALITETA, HITROST in UGODNA CENA so razlog, zakaj se zadovoljne stranke vračajo in nas priporočajo tudi drugim. Prepričajte se tudi sami in pošljite POVPRAŠEVANJE tudi vi.

Nekaj podatkov o energetskih izkaznicah lahko preverite tudi v spletnih Nasvetih o ogrevanju hiše.

Kaj je energetska izkaznica?

Energetska izkaznica je javna listina s podatki o energetski učinkovitosti stavbe s priporočili za povečanje energetske učinkovitosti.

VRSTE ENERGETSKIH IZKAZNIC
KDO JO POTREBUJE
KDAJ JE NE POTREBUJETE
GLOBE

naročilo izdelave energetske izkaznice

Kako do energetske izkaznice?

Energetsko izkaznico lahko naročite tako, da nas pokličete ali nam pošljete elektronsko sporočilo na:

041 763 786

ter nam zaupate vaše in podatke o nepremičnini. Dogovorili se bomo za ogled, izdelavo ter rok za izdajo izkaznice. Prepričajte se, zakaj nam je zaupalo že toliko zadovoljnih strank!

nazaj na vrh energetskih izkaznic